“Je voelt je welkom op De Groenling

“Je voelt je welkom op De Groenling,” zo vertelt ouder Michiel van Deursen. “Toen we een school zochten voor ons oudste kind, werden we prettig ontvangen. Het is een school met een vriendelijk karakter.”

Goede harmonie

“Intussen draaien onze oudste twee kinderen al even mee en gaat de derde bijna naar school. De sfeer is prima hier. Alles gaat in goede harmonie. Je kunt altijd in gesprek met de leerkracht en dat voelt goed.”

“Als ik mij prettig voel bij de school, voelen mijn kinderen dat ook.”

Deskundige leerkrachten

“De leerkrachten zien onze kinderen. Zij denken deskundig over ze mee. Als er iets is, komen we daar altijd samen uit.

Dat is erg prettig. Het is best een grote school, toch zie je dat alle leerkrachten de kinderen kennen. Dat is fijn voor iedereen.”

Voorlezen bij de kleuters

“Het gaat op De Groenling niet alleen om leren, er wordt ook tijd besteed aan het sociaal-emotionele gedeelte. Ik vind het erg leuk dat er klasdoorbroken gewerkt wordt. Oudere kinderen lezen voor bij de kleuters. Mijn kleuter had toen echt het idee dat hij vrienden had in groep 7, dat is zo leuk om te ervaren.”

Prettige communicatie

“De gesprekken die er ieder schooljaar zijn om kennis te maken met de leerkracht zijn fijn. Je moet zelf ook investeren in een goede band met de leerkracht van je kind. Dat is niet de verantwoordelijkheid van school, dat doe je samen. De communicatie naar ouders is erg prettig.”

Je mening telt

“Als MR-lid zet ik mij graag in voor de school van mijn kinderen. Je kinderen zitten zoveel tijd op school, het is een belangrijk onderdeel van hun leven. Ik ben een betrokken ouder en wil graag weten hoe dingen lopen. Op De Groenling voel ik mij welkom, je mening telt als ouder. Als ik mij als ouder prettig voel bij de school, voelen mijn kinderen dat ook.”