Buitenschoolse opvang op locatie Morgenster heeft een goede samenwerking met de peuterspeelzaal en de basisschool. “Dat is voor de kinderen heel prettig,” aldus assistent-leidinggevende Jolanda.

“Bij ons ligt de nadruk op plezier hebben. Dat begint al bij de voorschoolse opvang. Daar mag je lekker rustig spelen vanaf 7.00 uur en niets moet. Sommige kinderen nemen hun ontbijt mee, dat mag uiteraard. De jongsten brengen we om 8.30 uur naar de klas, de oudere kinderen gaan zelf.”

FRUIT

“Na schooltijd krijgt eerst iedereen fruit en wat te drinken. De kinderen waarvan de ouders een toestemmingsformulier hebben ondertekend, mogen op bepaalde plekken buiten spelen zonder toezicht. Uiteraard krijgen ze een tijd mee waarop ze terug moeten zijn. De andere kinderen spelen onder ons toezicht.”

"WE MOTIVEREN HET BUITENSPELEN. DE DEUR STAAT OPEN ZODRA HET KAN"

BUITEN SPELEN

“We motiveren het buiten spelen. De deur staat open zodra het kan. Je kunt lekker voetballen of spelen met het speelgoed van ons. We hebben een ideale locatie voor waterspelletjes. De school is gelegen aan een park met een speelweide waar we graag gebruik van maken.”

GEMOEDELIJKE SFEER

“Er zijn maximaal dertig kinderen aanwezig per middag. Zodra het kan, splitsen we de groep. Er wordt dan ingedeeld op leeftijd. Het plezier staat bij ons voor op, ook ’s middags. Daardoor is de sfeer heel gemoedelijk.”

WARM ETEN

“In het lokaal naast ons wordt blokfluitles gegeven. Daar kun je tussendoor heen als je dat leuk vindt. Ook is er de mogelijkheid om warm te eten. Dat is prettig als je bijvoorbeeld al vroeg moet sporten. Wij warmen het meegebrachte eten op. Je kunt je ook vast omkleden als je wilt. Ouders kunnen na het ophalen dan direct doorrijden naar de sportvereniging.”

DEEL DIT ARTIKEL OP SOCIAL MEDIA